En DANS og et RITUAL med det der er

For kvinder i Nr. Snede med Maria Rose

Fredag d. 30. oktober kl 10.00 til søndag d.1. november kl.16.30

Neel Fasting er gæstelære lørdag formiddag

Forestil dig en weekend hvor dansen er målet og hvor du vil blive næret med bevægende inspiration så du kan mærke dig frem og finde din egen dans.

Inspirationen hentes fra dyrenes utæmmet yndefuldhed, myternes arketyper, elementernes bevægelse, alt levendes cyklus og musikkens rytme.

I dans kan vi finde frihed gennem bevægelse.

Gennem bevægelse kan vi genfinder et oprindeligt(naturligt) udtryk og udtrykke det ikke-sproglige gennem kroppens sprog.

Om formiddagen vækker vi kroppen fra blødt vegetativt til pulserende dynamisk udfoldende i en dans med det der er. Om eftermiddagen arbejder vi bl.a. dans i mandala og i cirkel.

Denne weekend vil være inspireret af myten om Inanna,  min yndlings myte en gudinden Inanna, dronning over den lyse oververdenen, frugtbarhed og elskov. Hendes søster er dronning over den mørke underverdenen. Inanna begiver dig på en rejse ned til hende søster i underverdenen  – hun skal igennem 7 porte for at komme ned i underverdenen  – ved hver port afklæder hun sig noget af hendes smukke tøj eller sine smykker – så hun er helt nøgen da hun kommer ned. Her genfødes hun, og bliver nu dronning over både over og underverden, det lyse og det mørke.

Denne weekend er Aller helgen og det smukkeste tidspunkt at danse med lyset og mørket.

Det er  en klassisk arketypisk myte som findes i mange versioner verden over  – Inanna fra det gamle Sumer er nok den ældste af dem alle.

Læs mere om Myten om Gudinden Inanna:

  • Suzanne Brøgger: Inanna, Himlens og jordens dronning
  • Sylvia Brinton Perera: Decent to the Goddess – Away of initiation for Women
  • Neel Fasting: Et sprog for det kvindelige

I begge sessioner vil der også indgå afspænding og udveksling. Der kræves ingen forudsætninger for at deltage.

Pris: kr.2550,-.

Prisen er eksklusiv logi og forplejning. For logi i Nørre Snede, se denne liste!